Bairnsfather Bitter 55% má úplně stejný recept jako nedestilovaný Absinth, ale má větší obsah pelyňku pravého, který zvyšuje hořkost a bylinný poklad terpenů.
Tradiční jednodruhový švestkový destilát z odrůdy Čačanská rodná, které se sklízejí v podhůří jesenických hor.
Švestky pro naši slivovici jsou podrceny a kvašeny za stálé,...
Snad žádné ovoce nemá takový vztah k jesenickým horám jako jeřabina.
Ovoce zde hojně rostoucí, tradičně užívané k nejrůznějším účelům a nazývané také „horskými rozinkami“ bylo...
Jedná se o jednodruhový destilát ze švestek odrůdy Čačanská rodná, které se sklízejí v podhůří jesenických hor.
Růžový destilát získal svoji nasládlou koňakovitou a velmi...
Jeden z nejjemnějších ovocných destilátů je vyráběn kvašením a citlivou destilací přezrálých višní z jihovýchodních svahů Nízkého Jeseníku.
Višňovice se vyznačuje velmi jemným...
Stařená hruškovice odrůdy Williams je jedna z nejvyhledávanějších ovocných pálenek. Ve sklepeních starého mlýna zraje při konstantní teplotě 15°C v sudech po cognacu.
Bairnsfather Bitter 55% má úplně stejný recept jako nedestilovaný Absinth, ale má větší obsah pelyňku pravého, který zvyšuje hořkost a bylinný poklad terpenů.
Levanduli jsme trhali kolem palírny Svach, která měla díky horkému létu velmi intenzivní vůni.
Modrou barvu propůjčil ginu květ klitorie ternatské.
Doporučujeme do míchaných...
Legionářský čaj 55%
jeho odkazem je dlouhá cesta za vznikem samostatné ČSR v roce 1918.
Za vnikem naší republiky mimo jiné stály i československé legie, které bojovali...
Zima - čtvrtý a poslední ze série Gin 4 roční období.
Vánoční čas, setkávání se u punče a svařáku, vůně cukroví. To je typické pro zimu. Použili jsme pořádnou porci...
Jeřabinka je průtahový destilát, tedy něco mezi likérem a pálenkou. Jelikož jeřabiny špatně kvasí, louhují se plody v lihu a poté se směs destiluje. Výsledný destilát se uložil...
Bairnsfather Bitter 55% má úplně stejný recept jako nedestilovaný Absinth, ale má větší obsah pelyňku pravého, který zvyšuje hořkost a bylinný poklad terpenů.
Lákavou růžovou barvu získal gin macerací v čerstvých višních a jahodách.
Doporučujeme s malinovým nebo grepovým tonicem v poměru 1:3 do sklenice plné ledu
Složení:...
Lákavou růžovou barvu získal gin macerací v čerstvých višních a jahodách.
Doporučujeme s malinovým nebo grepovým tonicem v poměru 1:3 do sklenice plné ledu
Složení: velejemný...
Levanduli jsme trhali kolem palírny Svach, která měla díky horkému létu velmi intenzivní vůni. Modrou barvu propůjčil ginu květ klitorie ternatské.
Doporučujeme do míchaných...
Léto - druhý ze série Gin 4 roční období.
Letní gin má evokovat pohodu, dovolenou a teplé večery na zahradě, kde se line vůně dozrávajícího ovoce. Tentokrát jsme použili lesní...
Podzim - třetí ze série Gin 4 roční období.
Houbaření je u nás fenomén a houby jsou typickou surovinou pro podzim. Kousek od Svachovky jsou Novohradské hory, kde rostou houby,...
Suroviny do jarního ginu jsme sbírali na jaře 2021. V okolí Svachovky jsou husté a svěží lesy. Tam jsme natrhali mladé výhonky smrku a borové šišky. Přímo za destilérkou...