ULLERSDORF likérka a destilérie

16 položek celkem
puskvorec 0,5
od 89 Kč

Puškvorcový likér se vyznačuje velmi intenzivní kořeněnou a mírně nahořklou chutí a vůní. Je proto velmi oblíben mezi milovníky likérů, kteří nevyhledávají sladké...

Kód: 3738/0-0
orechovka1
od 85 Kč

Ořechovka je smolně tmavý likér vyrobený ze zelených ořechů, který má v našich zemích velkou tradici. Do ořechového macerátu je přidávána směs koření a cukru, které dávají...

Kód: 3175/0-0
slivovice
od 69 Kč

Tradiční jednodruhový švestkový destilát z odrůdy Čačanská rodná, které se sklízejí v podhůří jesenických hor. Švestky pro naši slivovici jsou podrceny a kvašeny za stálé,...

Kód: 3181/0-0
Screenshot 20240502 173706 Photoroom
349 Kč

Limitovaná edice likérového vína PORTO SUDETICA

Kód: 7092
hruskovice williams
od 69 Kč

Hruškovice z odrůdy Williamsova máslovka je díky nezaměnitelnému aromatu a výrazné hruškové chuti jednou z nejvyhledávanějších ovocných pálenek.

Kód: 3163/0-0
vyr 494 ullersdorf porta sudetica v01
349 Kč

Limitovaná edice likérového vína PORTO SUDETICA  

Kód: 5744
levandule 0,5
od 79 Kč

Levadulový likér skrývá zajímavý příběh vzniku i výroby. Představuje jediný likérový nápoj z naší produkce vyrobený tzv. teplou cestou.  

Kód: 3480/0-0
kminka
od 79 Kč

Tradiční český kmínový likér je vyrobený z velmi aromatické ozimé odrůdy kmínu Aprim®, vyšlechtěné šumperským výzkumným ústavem Agritec, která se vyznačuje velmi vysokým obsahem...

Kód: 3417/0-0
altvater
od 79 Kč

Bylinný likér Altvater je zosobněním jesenických hor. Sladký a 45 % silný nápoj na Jeseníky odkazuje svým názvem (Altvater je německá obdoba názvu Praděd – nejvyšší hory...

Kód: 3169/0-0
vyr 621 legionarsky caj
649 Kč

Legionářský čaj 55%  jeho odkazem je dlouhá cesta za vznikem samostatné ČSR v roce 1918. Za vnikem naší republiky mimo jiné stály i československé legie, které bojovali...

Kód: 11093
645 hruskovice zlata
989 Kč

Stařená hruškovice odrůdy Williams je jedna z nejvyhledávanějších ovocných pálenek. Ve sklepeních starého mlýna zraje při konstantní teplotě 15°C v sudech po cognacu.

Kód: 5741
visnovice
599 Kč

Jeden z nejjemnějších ovocných destilátů je vyráběn kvašením a citlivou destilací přezrálých višní z jihovýchodních svahů Nízkého Jeseníku. Višňovice se vyznačuje velmi jemným...

Kód: 3744
cervena slivovice porto
1 139 Kč

Jedná se o jednodruhový destilát ze švestek odrůdy Čačanská rodná, které se sklízejí v podhůří jesenických hor. Růžový destilát získal svoji nasládlou koňakovitou a velmi...

Kód: 3495
malinovy geist
1 039 Kč

Tradiční destilát ze směsi lesních a domácích malin se vyráběl v podhůří Jeseníků od nepaměti.  

Kód: 3492
jeřabinka velká small
od 69 Kč

Snad žádné ovoce nemá takový vztah k jesenickým horám jako jeřabina. Ovoce zde hojně rostoucí, tradičně užívané k nejrůznějším účelům a nazývané také „horskými rozinkami“ bylo...

Kód: 3486/0-0
213 jablecna
949 Kč

Ušlechtilý jablečný destilát zrající v dubových sudech. Limitovaná roční edice je 600 ks láhví.

Kód: 3187

V každé zemi a v každém oboru se po určitém čase vytvoří skupina vizionářů-výrobců, kteří se snaží svůj produkt povznést na zvláštní kvalitativně vytříbenou úroveň. Udělat z něj prostě legendu. V českých zemích má bohatou tradici výroba ovocných destilátů. Teprve v posledních několika letech se začínají objevovat menší výrobci, kteří chtějí této bezesporu nejkvalitnější a organolepticky nejpříznivější formě alkoholu navrátit ztracenou pověst. Povznést ji na úroveň ryzích a dnes legendárních alkoholických nápojů, které budou moci stát vedle produktů svého druhu francouzských, španělských, skotských, irských atd. Také Ullersdorf se chce zařadit po jejich bok.

V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.

Jesenická likérka a destilerie Ullersdorf navazuje na tradici již zaniklých Ullersdorf razba peceti littlevýrobců ovocných destilátů a likérů Josef Schreiber z Vikýřovic, Josef Just ze Šumperku a Siegfried Gessler z Krnova. Celý provoz je umístěn v prostorách tzv. Maršíkovského mlýna u Velkých Losin. Jedná se o jeden z nejstarších mlýnů v Podesní a první zmínky o něm se vážou k roku 1584. Mlýn ztratil svoji původní funkci v 80. letech 20. století a jeho provoz nebyl obnoven. V roce 2004 zde bylo započato se zpracováním ovoce, pěstitelským pálením a výrobou ovocných destilátů. Od roku 2012 byla započata také výroba bylinných likérů.

Ušlechtilé ovocné destiláty značky Ullersdorf jsou zárukou tradičního zpracování, vysoké úrovně znalostí, dovedností a původu v kvalitním ovoci. Při výrobě bylinných likérů je užíváno pouze bylin a přírodních esencí, žádných náhražek, barviv ani aromat. Ovocné destiláty jsou od příjmu ovoce, přes jeho drcení, kvašení až po vypálení, ležení a balení vyráběny s citem pro originální vlastnosti, profesionálním přístupem avšak tradičním manuálním postupem. Srdcem výroby jsou kamenné sklepy více jak 400 let starého mlýna, kde pro Vás již více jak 6 let zrají naše ovocné destiláty a získávají postupem času zlatavou barvu dubových sudů, nasládlý charakter vína a nenapodobitelné aroma ovocného destilátu, který už něco pamatuje.

Regionální charakter produktů


Při výrobě ovocných destilátů a geistů upřednostňujeme místní ovoce z podhůří Jeseníku a povodí řek Moravy, Desné a Oskavy. To je také důvod, proč v naší nabídce nenajdete např. meruňkovici. Ta má své jedinečné místo v jižněji položených regionech. Naopak, zcela typickým druhem jesenického ovoce jsou jeřabiny. Chceme také pozvednout výrobu destilátů z jablek, která mají v jesenickém regionu, ale také v celé České republice velkou tradici. Kvalita jablečného destilátu je všeobecně nedoceněna, je spojena s různými mýty a kolísavou kvalitou. Z hlediska zpracování a chuťových dispozic při výrobě alkoholu destilací, se přitom v případě jablek jedná o jednu z nejkvalitnějších surovin. Většinu ovoce zíkáváme od místních pěstitelů a sběračů.

jesenikyNaše produkty jsou registrovány u Asociace regionálních značek, která zaručuje kromě kvality výrobků a šetrnosti k přírodě především jejich původ a vazbu na určité výjimečné území

Logo J SCR

Jsme členem sdružení právnických osob Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu, které usiluje o dobré jméno a rozvoj kvality služeb cestovního ruchu v oblasti Jeseníků.