HRUŠKOVICE WILLIAMS 0,5l

Kód: 3163
1 hodnocení
412 Kč 340,50 Kč bez DPH
Skladem

Jesenická likérka

Hruškovice z odrůdy Williamsova máslovka je díky nezaměnitelnému aromatu a výrazné hruškové chuti jednou z nejvyhledávanějších ovocných pálenek. Tyto unikátní vlastnosti si žádají zvláštní ohledy při výběru, zpracování a kvašení ovoce. Zralé až přezrálé zlatavě žluté plody bez hniloby, listí a větévek jsou podrceny na pyré a kvašeny velmi pozvolna při teplotě 15 °C. Citlivě je také nutno přistupovat k destilaci. Jakákoli odchylka od tohoto přístupu má vliv na zhoršení jedinečných vlastností destilátu. Čerstvá hruškovice se nechává uležet další rok v nerezových nádobách. Sudy se nepoužívají, jelikož by došlo k nežádoucímu ovlivnění žádaného hruškového aromatu. Ovoce z podhůří Jeseníků a naše unikátní kvasné prostory s celoroční stálou teplotou zaručují hruškovici té nejvyšší kvality.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hruškovice z odrůdy Williamsova máslovka je díky nezaměnitelnému aromatu a výrazné hruškové chuti jednou z nejvyhledávanějších ovocných pálenek. Tyto unikátní vlastnosti si žádají zvláštní ohledy při výběru, zpracování a kvašení ovoce. Zralé až přezrálé zlatavě žluté plody bez hniloby, listí a větévek jsou podrceny na pyré a kvašeny velmi pozvolna při teplotě 15 °C. Citlivě je také nutno přistupovat k destilaci. Jakákoli odchylka od tohoto přístupu má vliv na zhoršení jedinečných vlastností destilátu. Čerstvá hruškovice se nechává uležet další rok v nerezových nádobách. Sudy se nepoužívají, jelikož by došlo k nežádoucímu ovlivnění žádaného hruškového aromatu. Ovoce z podhůří Jeseníků a naše unikátní kvasné prostory s celoroční stálou teplotou zaručují hruškovici té nejvyšší kvality.

Alkohol: 52%

DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE A ZAJÍMAVOSTI O PRODUKTU


Tzv. Williamsova máslovka pochází z Belgie, kde byla objevena jako nahodilý semenáč již kolem roku 1770. Hruškovice z této odrůdy je spolu s meruňkovicí jediným destilátem, který si věrně zachovává chuť původního ovoce. Jen hruškovice je však vhodná k archivaci. Aby bylo dosaženo uspokojivé výtěžnosti a výborné kvality pálenky, je třeba kvasit delší dobu při teplotě 10 - 15 °C.