Římský kmín neboli kumín chutná kořeněně sladce, lehce ostře a je součástí mnoha známých směsí jako Garam Masala, Curry nebo Tandoori.
Je vhodný na přípravu...
Ghí je máslo zbavené vody (tzn. přepuštěné máslo). Odstraněním vody se znatelně prodlužuje trvanlivost výrobku. Ghí je vhodné především na smažení, pečení, na přípravu...
Kus nádherných Himalájí přímo ve vaší kuchyni!
Nebo raději v koupelně? Himalájská sůl může mít u vás doma mnoho podob.
Kterou z nich objevíte jako první? My milujeme...
"Humor je solí země. Kdo je jím dobře prosolený, vydrží dlouho čerstvý“ – řekl onehdá Karel Čapek.Tak se pořádně prosolte, ať jste taky dlouho čerství a krásní.
Pokud chcete překvapit novou chutí, rozhodně použijte uzenou papriku.
Je výborná do polévky, na kuřecí maso a ryby.
Používá se taky k ochucení tvrdého sýru.
Přidáním...
Oblíbené koření, které dodá Vaší kuchyni ostrou, jedinečnou chuť.
Chilli je důležitou součástí mnoha pokrmů, především indické a mexické kuchyně.
Toto koření ale můžete...
Kousky sušené řepy a koření vytvoří společně s mlékem a máslem lahodný růžový nápoj, který Vás překvapí svou sladkou chutí.
Jemné koření dodává nápoji orientální nádech....
Silný kořen smetánky lékařské obsahuje mnoho živin a prospěšných látek.
V kombinaci s mlékem a kořením vznikne jedinečný nápoj s jemnou chutí, která někomu může připomenout...
Kurkuma, skořice a pepř - kombinace, která Vám nejen zachutná, ale v chladnějších měsících Vás krásně prohřeje.
Užijte si příjemné chvilky zachumlaní v dece se šálkem horkého...
Jemně pálivá chuť dodá vašemu grilování ten správný šmrnc!
Potřete kořením maso nebo vytvořte směs oleje a koření a pastu před grilováním vetřete do masa.
Koření...
Koření na pečené kuře je vhodné i pro jiné druhy mas jako jsou krůty, drůbeží rolády, králíčí a další.
Díky svému složení vytvoří na povrchu pečeného masa zlatavou kůrku.
Dále...
Skvělý pomocník v kuchyni nejen do polévek, ale také do omáček a dalších pokrmů.
Zvýrazní chuť i vůni.
Čistě rostlinný, bezlepkový, bez glutamátu, přidaných...
Sušený zázvor můžeme použít do sušenek, perníků, jablečných koláčů a závinů, do směsí koření na ryby a drůbež i oblíbených vánočních zázvorek.
Skvěle se také hodí do...
Španělská paprika se nejlépe hodí do studené kuchyně, kde vynikne její jasná chuť a vůně s lehkým ovocným aroma.
Při tepelném zpracování má tendenci zhořknout.
Můžete...
Povzbudivá, osvěžující vůně s nádechem pryskyřic si vás jistě podmaní. Rozmarýn můžete přidat k telecímu, jehněčímu nebo drůběžímu masu, ale i k pečeným rybám a...
Pikantní chuť a lehce nasládlé aroma černého pepře dodá jídlu ten správný šmrnc.
Celý pepř se používá pouze na aromatizaci, protože je velmi tvrdý, takže přímé konzumaci se...
Zaujme svou výraznou žlutou barvou a specifickou dřevitou vůní.
Toto zemité koření se skvěle hodí do rýžových pokrmů nebo čočky a chutná skvěle s lilkem, špenátem,...
U koriandru ucítíte silnou ořechovou vůni a nasládlou pikantní chuť.
Může se použít i jako lehké zahušťovadlo do omáček.
Tvoří hlavní složku kari a je vhodný při nakládání...
Pokud zrovna nemáte po ruce čerstvý česnek, vhodnou alternativou je právě mletý.
Ten můžete použít například k dochucení polévek, masa, zeleninových pokrmů a vlastně...
Vánoční pečení se blíží!
Připravili jsme pro Vás balíček koření, které Vám provoní Vaše perníčky a další vánoční cukrovinky.
Balíček obsahuje Skořici, Perníkové koření a Zázvor.