Café gape India Monsooned Malabar

Kód: 7647/250
1 hodnocení
Značka: Café Gape
od 169 Kč od 150,89 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Monzunovou kávu, kterou u nás pražíme, je dovážena výhradně z Indie.

Její Malabarské pobřeží je pověstné svými ideálními přírodními podmínkami pro pěstování kávy.

Díky jim a specifickému procesu monzunování obsahují zrna jen velmi malé množství kyselin, mají spíše nasládlou chuť s lehce kořeněným podtónem.

Detailní informace

hmotnost: 500g zrno
Skladem | 7647/500
329 Kč
293,75 Kč bez DPH
hmotnost: 250g zrno
Skladem | 7647/250
169 Kč
150,89 Kč bez DPH
hmotnost: 500g mletá ( zalévaná káva - turek) jemné mletí
Skladem | 7647/501
329 Kč
293,75 Kč bez DPH
hmotnost: 500g mletá (mocca konvička) středně hrubé mletí
Skladem | 7647/502
329 Kč
293,75 Kč bez DPH
hmotnost: 500g mletá ( filtrovaná káva) hrubé mletí
Skladem | 7647/503
329 Kč
293,75 Kč bez DPH
hmotnost: 500g mletá ( french press) velmi hrubé mletí
Skladem | 7647/504
329 Kč
293,75 Kč bez DPH
hmotnost: 250g mletá ( zalévaná káva - turek) jemné mletí
Skladem | 7647/505
169 Kč
150,89 Kč bez DPH
hmotnost: 250g mletá (mocca konvička) středně hrubé mletí
Skladem | 7647/506
169 Kč
150,89 Kč bez DPH
hmotnost: 250g mletá ( filtrovaná káva) hrubé mletí
Skladem | 7647/507
169 Kč
150,89 Kč bez DPH
hmotnost: 250g mletá ( french press) velmi hrubé mletí
Skladem | 7647/508
169 Kč
150,89 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Země: Indie

Oblast: Mangalore, Malabar

Odrůda: Kent, 795 SLN, 9 SLN, Catimor

Nadmořská výška: 1100 – 1200 m.n.m

Zpracování: monzumové

Chuťový profil: lehá kyselost, hladké tělo a tóny čerstvé půdy a sladu

Káva

Po staletí tradovaný postup monzunování spočívá ve vystavování kávových zrn střídavě „monzunovému“ dešti a větru. Kávová zrna natáhnou vlhkost, pak opět proschnou a získají svoji specifickou chuť i vůni. Tento proces zpracování vznikl historicky při dlouhých – až 6 měsíčních – cestách kávových lodí z Indie a využívá větrů z Arabského moře od června do září, kdy je monzun nejintenzivnější.

Oblast

Pobřeží Malabar, tj. na západním pobřeží Indie, zejména v Mangalore. Oblast Malabar je známá svými vynikajícími přírodními zdroji. Vlhká atmosféra Monsoonu přináší kvantitativní a kvalitativní změny v kávových zrnech, které vytvářejí jedinečný jemný šálek.

Pražení

Zrna u nás projdou středním pražením na špičkových německých strojích. Káva potom není ani příliš ovocná (kyselá), ani příliš hořká. Kávu balíme do třívrstvých obalů, které produkt chrání před světlem. Tyto obaly jsou vybaveny zipovým systémem pro opětovné uzavření obalu a dlouho drží chuť a aroma.

Skladování

Kávu skladujte v pokojové teplotě a ve tmě.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: