Projekt Kombucha 330 ml

Kód: 8100/JAS
Neohodnoceno
77 Kč 63,64 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jasmín

Citrónová tráva

Posvátná Bazalka

Detailní informace

varianta: Jasmín
Na dotaz | 8100/JAS
77 Kč
63,64 Kč bez DPH
varianta: Citronová tráva
Na dotaz | 8100/CIT
77 Kč
63,64 Kč bez DPH
varianta: Tulsi
Na dotaz | 8100/TUL
77 Kč
63,64 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Posvátná Bazalka

Tulsi neboli bazalka posvátná propůjčuje nápoji hutnou bylinnou až zemitou chuť s nádechem tajemna. Je to královna ajurvédských bylin, její zdravotní účinky jsou známy po tisíce let.

Složení

Nálev ze zeleného čaje a tulsi 96 % (pitná voda, zelený čaj, tulsi) cukr, kvasinkové kultury, bakterie mléčného kvašení.

Přirozeně obsahuje oxid uhličitý a alkohol (0,5 – 1,2%).

Velikost:
Objem plechovky: 330 ml

Výživové hodnoty na 100 g (ml)
Kalorie 12
Tuky < 0,1 g
Nasycené <0,01 g
Sacharidy 2,9 g
Z toho cukry 2,7 g
Sacharóza < 0,1 g
Proteiny < 0,1 g
Sůl < 0,01 g
Celkový počet mikroorganismů 3 x 10n8 KTJ/g

Citrónová tráva

Jin a Jang. Dokonnalá harmonie dvou zcela odlišných chutí. Svěží tóny citronové trávy snoubící se s hutnou a příjemně zemitou chutí černého čaje Pu-erh s medovými podtóny.

Složení

Odvar z černého čaje a citronové trávy (pitná voda, černý čaj 0,5%, citronová tráva 0,5%), cukr, kvasinkové kultury a bakterie mléčného kvašení.

Přirozeně obsahuje oxid uhličitý a alkohol (0,5 – 1,2%).

Velikost:
Objem plechovky: 330 ml.
Zasíláme v balení po 12, nebo 24 plechovek.

Výživové hodnoty na 100 g (ml)
Kalorie 11
Tuky < 0,1 g
Nasycené <0,01 g
Sacharidy 2,7 g
Z toho cukry 2,5 g
Sacharóza < 0,1 g
Proteiny < 0,1 g
Sůl < 0,01 g
Celkový počet mikroorganismů 3 x 10n8 KTJ/g
Kyselina askorbová (Vitamín C) 35,2 mg/ 100g

Jasmín

Podmanivá chuť jasmínu doplněná lehkými tóny zeleného čaje s jemnou kyselinkou a trochou osvěžující svíravosti typické právě pro většinu kvalitních zelených čajů.

Složení

Odvar ze zeleného čaje s květy jasmínu min. 90 % (pitná voda, zelený čaj s příchuti jasmínu 0,5 %), cukr, kvasinkové kultury a bakterie mléčného kvašení.

Přirozeně obsahuje oxid uhličitý a alkohol (0,5 – 1,2 %).

Velikost:
Objem plechovky: 330 ml

Výživové hodnoty na 100 g (ml)
Kalorie 15
Tuky < 0,1 g
Nasycené <0,01 g
Sacharidy 3,7 g
Z toho cukry 3,6 g
Sacharóza < 0,1 g
Proteiny < 0,1 g
Sůl < 0,01 g

 

 

Osvěžení a hydratace s chutí

Díky speciálně vyšlechtěné mikrobiální kultuře s vyšším obsahem bakterií mléčného kvašení není naše kombucha provázena typickou octovou pachutí ale pouze svěží chutí obsažených čajů a bylin.

Přírodní perlení navíc zdůrazňuje chuťové prvky a zároveň není tak agresivní jako u nápojů sycených CO2. Kombinace těchto parametrů je zárukou gurmánského chuťového zážitku, který Vás příjemně osvěží v horkých letních dnech a hydratuje kdykoliv potřebujete!

Zdravý střevní mikrobiom

Fermentované potraviny přirozeně obohacují náš mikrobiom díky obsahu zdraví prospěšných mikrobiálních kultur.

Kombucha obsahuje miliardy těchto bakterií a kvasinek, které pomáhají udržovat zdravou mikrobiální symbiózu ve střevech, pomáhají v boji s patogeny a celkově napomáhají zdraví střevní mikroflóry.

Energie a vitalita

Čaj je sám o sobě bohatý na ergogenní látky, které napomáhají bdělosti, koncentraci a využití energického potenciálu.

Fermentací se využití těchto látek až několikanásobně zvyšuje a proto se po užití kombuchy můžete citít energičtěji a to bez rizika výkyvů a “dojezdu” jako u kávy či na kofeinu založené směsi.

Posílení imunity a celkového zdraví

Kombucha obsahuje velice komplexní soubor látek napomáhající zdraví organismu. Za krátký výčet můžeme zmínit: Bakteriální kultury (Lactobacillus;B.coagulans apod.), kvasinky (Sacharomyces), antioxidanty (katechiny a polyfenoly), organické kyseliny (kys. octová, glukonová, glukoronová apod.), aktivní enzymy a nezanedbatelné množství vitamínu (vit. B12,B6, vit.C apod.).

Z pohledu legislativy bohužel nemůžeme sdílet zdravotní účinky, které Vám tyto látky mohou přinášet ale je zřejmé, že jejich komplex může napomáhat k normánímu fungování imunity a plnohodnotnému zdraví!

Nízký kalorický obsah

I když je jednou ze základních surovin pro výrobu kombuchy cukr, v naší kombuše je jeho obsah natolik nízký, že výsledný nápoj může užívat označení “nízký kalorický obsah”.

Navíc veškerý obsažený cukr je při kvašení enzymaticky rozložen na lehce stravitelné monosacharidy glukózu a fruktózu.

Jelikož naše kombucha není založena na cukernaté chuti ale na kvalitním čajovém fermentu, patříme mezi výrobce s nejnižšími obsahy cukrů vůbec!

Nepasterizovaný živý produkt

Aby si kombucha zachovala maximum nutričních látek a živých probiotik, produkt striktně nepasterizujeme, nefiltrujeme a udržujeme jej aktivní až do okamžiku spotřeby. Proto je na rozdíl od pasterizovaných či jinak konzervovaných produktů nutné naši kombuchu uchovávat v lednici, aby se zpomalila aktivita mikroorganismů a nápoj si tak udržel stabilní senzorické vlastnosti.

Díky absenci vysokých teplot, konzervaci či filtrací v produktu najdete velké množství biodostupných látek v jejich nejpřirozenější podobě. Z tohoto pohledu splňuje naše kombucha označení RAW a je mistrovským dílem na poli “živých” potravin.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: