Pokud zrovna nemáte po ruce čerstvý česnek, vhodnou alternativou je právě mletý. Ten můžete použít například k dochucení polévek, masa, zeleninových pokrmů a vlastně všude...
Povzbudivá, osvěžující vůně s nádechem pryskyřic si vás jistě podmaní. Rozmarýn můžete přidat k telecímu, jehněčímu nebo drůběžímu masu, ale i k pečeným rybám a...
Pokud zrovna nemáte po ruce čerstvý česnek, vhodnou alternativou je právě mletý. Ten můžete použít například k dochucení polévek, masa, zeleninových pokrmů a vlastně všude...
U koriandru ucítíte silnou ořechovou vůni a nasládlou pikantní chuť. Může se použít i jako lehké zahušťovadlo do omáček. Tvoří hlavní složku kari a je vhodný při nakládání hub,...
Zaujme svou výraznou žlutou barvou a specifickou dřevitou vůní. Toto zemité koření se skvěle hodí do rýžových pokrmů nebo čočky a chutná skvěle s lilkem, špenátem, kuřecím...
Pikantní chuť a lehce nasládlé aroma černého pepře dodá jídlu ten správný šmrnc. Celý pepř se používá pouze na aromatizaci, protože je velmi tvrdý, takže přímé konzumaci se...
Nezbytná součást české kuchyně. Do takové poctivé čočkové polévky nebo guláše patří právě majoránka. Najdete u ní jemnou vůni a trošku nasládlou chuť. Můžete ji přidat taky ke...