Rakytníkové plody mají lehce sladkokyselou chuť, která nejlépe vynikne, když čaj po uvaření necháte chvíli zchládnout. Plody se využívají na sirupy, likéry, marmelády....
Indové o ní mluví jako o "královně bylin". Tulsi v hindštině znamená "nejlepší rostlina". V ajurvédské medicíně je považována za revitalizujcí prostředek, jež posiluje unavený...
Odvar z kořene zázvoru má jemně nažloutlou barvu a příjemně štiplavou chuť. Kořen zázvoru lékařského je znám pro své prohřívací účinky, proto se hodí hlavně v zimních...
Čaje z lípy patří mezi jedny z nejlepších. Jeho nasládlá chuť, která se může krásně doplnit o chuť medu - obzvláště lipového medu, se vybaví snad každému.
Tento žlutý čaj...
Výrazné žluté květy divizny jsou na zahradách velkou okrasou. V šálku čaje vytvoří kombinaci citrusovo-bylinné vůně a sladké medové chuti, která okouzlí každého.
Složení:...
Možná jej znáte pod lidovějším názvem, jako obyčejný bodlák, ale pro nás je to velmi neobyčejná bylinka.
Plody jsou nejlepší v drceném stavu, neboť přes tlustou šlupku...
Složení: Fenykl plod celý 100%
Jednu až dvě čajové lžičky přelejte vroucí vodou (200 ml) a nechejte 5-10 minut odstát. Dobrou chuť!
Skladujte v suchu, chladu a temnu....
Heřmánek již po dlouhou dobu patří mezi jednu z nejoblíbenějších bylinek, jehož květy se sbírají krátce po rozvinutí.
Má lehce nahořklou chuť, ale velmi sladkou vůni....
Sytě červený ibiškový čaj Vás potěší a osvěží svou kyselkavou chutí. Doporučujeme přidat i lžičku medu, jejichž chutě se krásně propojí. Můžete k němu přidat také ovoce.
Své...
Vůně růže připomíná rozkvetlou letní zahradu. Ve světlém šálku vynikne její červená barva a určitě potěší i nasládlá chuť. Čaj se skvěle hodí i ke sladkému dezertu. Vytvořte si...
Šalvěj alias babské ucho. Je to velmi krásná bylinka s jemnými listy, příjemně kořeněnou chutí a širokým využitím. Používá se v léčitelství, kosmetickém průmyslu i v kuchyni....
Po zalití dostáváme velmi světlý, nažloutlý nálev, jehož vůně odpovídá názvu – příjemně citronová, mírně kořeněná. Příjemně vás osvěží, proto doporučujeme tento čaj ochutnat i...
Nemusíte se bát, že by vás nálev z kopřivy pálil, jako když na ni narazíte někde v přírodě. Kopřivový čaj chutná sice přírodně, ale je příjemný, bez hořkosti nebo...
Určitě si vybavujete nezaměnitelnou vůni levandule. Její květ je vynikající přísada do všech pokrmů, od sladkých dezertů, přes marinád na maso až po přípravu čaje. Ucítíte u ní...
Nejen plody maliníku jsou výtečnou pochoutkou, ale také čaj z jeho listů, který je znám už po celé roky, ocení nejeden mlsný jazýček. Není se taky čemu divit, má velmi sladkou...
Máta je nejvíce známá pro svoji silnou aromatickou vůni. Po vylouhování ucítíte velmi chuťově intenzivní nálev. Pokud přidáte plátek citronu, vznikne vám skvělé osvěžení....
Meduňka patří ke stálicím mezi bylinnými čaji. Svoje místo si proto nedrží jen tak, její čarovně jemná chuť okouzlí každého.
Doporučení: Přidejte si do meduňkového čaje...
List ostružiny stejně tak jako jahody, maliny, černého rybízu je velmi lahodný. V teplých dnech také určitě vyzkoušejte i jeho studenou variantu.
Složení: Ostružina list 100%