CALTHA Krém Oční 30g

Kód: 2608
Novinka
450 Kč 371,90 Kč bez DPH
Skladem

Krém je určen ke zvýšené péči o citlivé partie kolem očí. Zklidňuje namáhanou kůži kolem očí, ulevuje očním otokům a posiluje elasticitu očních partií. Díky kofeinu a kyselině hyaluronové je pleť pružnější, vitálnější a působí mladistvěji.

Charakteristika:  Kyselina hyaluronová, Kofein

Detailní informace

Detailní popis produktu

SLOŽENÍ:

Aqua - Voda

Vodu najdeme téměř ve všech kosmetických produktech, je tedy jednou ze základních složek. Jejím hlavním účelem je rozpouštět další obsažené složky přípravků. Na pokožku nemá žádný negativní vliv, naopak ji zjemňuje, zvlhčuje a napomáhá lepšímu vstřebávání olejů do pokožky. Najdeme ji jako součást emulzí a to v podobě oleje ve vodě (mléčné, řidší konzistence) nebo vody v oleji (máslové, hutnější konzistence).

Voda je přírodního původu a neexistuje za ni žádná syntetická náhražka. V kosmetice se nejčastěji používá destilovaná voda. Ta je zbavena všech nečistot, toxinů  a mikrobů. Je měkká, má velmi nízkou hustotu, neutrální pH (pH 7) a kromě zvlhčujících účinků nemá na pokožku žádné vedlejší účinky. V přípravcích najdeme i minerální nebo termální vodu, která má pH spíše alkalické, výjimečně naopak kyselé. Je tvrdší a má vyšší hustotu než voda destilovaná. Tato voda je obohacená o minerály, které mají převážně hojivé, zklidňující i osvěžující účinky.

Aloe Barbadensis Leaf Juice -  Aloe pravá

Aloe vera je sukulentní rostlina z čeledi  původem z Afriky, rozšířila se ovšem i do jižní části Evropy. Aloe vera je jednou ze sukulentních rostlin, které jsou v našich zeměpisných šířkách poměrně dobře známé. Existuje na dvě stě druhů aloe, ale pro účely farmacie a fytoterapie se používají pouze tři z nich. Aloe vera je trvalka a řadí se do čeledi Asparagales (asfodelovité). Lze ji pěstovat i v domácím prostředí jako pokojovou rostlinu. Starověcí Egypťané nazvali Aloe jako rostlinu nesmrtelnosti, její účinky jsou tedy známé napříč dlouhou historií. Z Aloe se využívají její listy, konkrétně gelovitá dužina uvnitř listů, z níž se dále lisuje šťáva, případně se usuší a namele na prášek, ten ovšem přichází o část blahodárných účinků šťávy. Aloe vera obsahuje polysacharidy, enzymy, vitaminy A, B, C a E, minerály, stopové prvky, aminokyseliny. Aloe vera gel je vhodný na všechny typy pleti včetně té nejcitlivější.

Aloe vera  na sebe váže vlhkost, čímž pomáhá hydrataci pokožky. Gel z listů zároveň vykazuje značně regenerační, zklidňující, zvláčňující, hojivé a chladicí schopnosti. Funguje jako antioxidant a je protizánětlivý. Díky těmto vlastnostem je ideální na popáleniny od slunce. Vytváří na pokožce ochranný film a díky jeho antioxidační aktivitě a obsahu vitaminu A a E se může poškozená kůže kvalitně regenerovat. Hodí se také pro ošetření drobnějších poranění, bodnutí hmyzem, na méně závažné kožní infekce, cysty, ekzémy, lupénku, seboroickou dermatitidu, lupy i třeba genitální opary. Také tlumí viditelnost strií, zajišťuje obnovu porušené tkáně, a navrací jí elasticitu. V dentální hygieně bojuje proti zánětům dásní, krvácivosti a opakovaným aftům. Při vnitřním užití efektivně posiluje imunitu celého těla, harmonizuje trávicí ústrojí a pomáhá při zánětech, značně podporuje detoxikaci organismu, snižuje vysoký cholesterol a tlumí bolesti spojené s revmatismem a artritidou. Šťávu z aloe vera (potravinový doplněk) by neměly konzumovat děti a těhotné ženy. Aloe šťáva může působit jako projímadlo a může se na ni vyskytnout alergická reakce. Může také reagovat nesynergicky s některými druhy léků (např. u diabetu nebo hypertenze. Při pochybnostech o vhodnosti užívání se poraďte s lékařem.

Argania Spinosa Kernel Oil - ARGÁNIE TRNITÁ - Marocké zlato

Argania spinosa, česky argánie trnitá, je malý strom rostoucí téměř výhradně v jihozápadní části Maroka, pár stromů se vyskytuje i na území Řecka. Strom argánie patří mezi ohrožené druhy, proto jsou marocké arganové lesy zapsány do Biosférické rezervace UNESCO. Ze stromu se ručně sbírají jeho plody, tedy oříšky, ze kterých se dále lisuje arganový olej, přezdívaný elixír krásy. Existují dva druhy arganového oleje - jedlý a kosmetický. Jedlý, který se lisuje z jemně pražených oříšků, má hnědou barvu a vůni oříšků. Kosmetický je buď panenský, ten se lisuje za studena z nepražených oříšků, je zlatavě zabarvený a bez vůně, druhý se vyrábí průmyslově rozpouštěním dovezených jader argánie a slouží jako ingredience pro výrobu šampónů nebo krémů. Obsahuje triglyceridy, mastné kyseliny (kyselina olejová, linoleová, palmitová a stearová, tedy omega 3 a omega 6) a vitamin E.

Arganový olej vykazuje značné anti-aging účinky, obnovuje vitalitu unavené pokožky, hydratuje, zvláčňuje, vyhlazuje, podporuje regeneraci, ničí volné radikály a chrání ji tak před poškozením. Je to silný antioxidant a urychluje hojení povrchových poranění. Marocké ženy už po staletí používají arganový olej terapeuticky na kožní záněty, ekzémy, lupénku, akné nebo i extrémně suchou pokožku. Není komedogenní a je vhodný na všechny typy pleti, zvláště na tu citlivou, podrážděnou, poškozenou, suchou a zralou. Práci udělá i na mastné pokožce, neboť reguluje tvorbu mazu. Také se doporučuje na vlasovou pokožku při svědění a nadměrném padání vlasů, lze ho nanést i na konečky jako prevence třepení. Jedlý arganový olej je vhodný k přímé konzumaci nebo jen krátkému smažení, jinak dochází k jeho znehodnocení. Chrání před kornatěním tepen a nádorovým onemocněním střev, slinivky, prsu, dělohy a prostaty, snižuje cholesterol, podporuje funkci jater a vylučování žluče.

Prunus Armeniaca Kernel Oil - Meruňka obecná

Meruňka obecná je strom z čeledi růžovitých (Rosaceae), rodu Prunus (kam patří také broskvoň, třešeň či švestka), původem z Číny. Do Evropy se dostala přes Arménii, což vysvětluje její latinský název Armeniaca, odtud i české pojmenování meruňka. U nás se jí daří zejména v teplejších oblastech jižní Moravy. Plodem meruňky je peckovice žlutooranžové až načervenalé barvy. Meruňky jsou považovány za jeden z nejzdravějších plodů, obsahují poměrně velké množství cukru, vitamin C, B, mimořádně vysoký obsah provitaminu A, dále pak draslík, hořčík, železo, vápník, fosfor, síru, křemík, mangan, měď aj. Hojně se užívají v potravinářském průmyslu. Z planých meruňek jsou zase velmi ceněná hořká jádra (pecky), která obsahují vysokou koncentraci vitaminu B17 (amygdalin) a kyselinu salicylovou. Hořká jádra jsou tak výbornou prevencí nádorových onemocnění, zvyšují odolnost organismu před infekcemi a záněty, mají antibakteriální účinky, příznivě působí na činnost žaludku a střev, přispívají ke zdravému stavu kůže, vlasů a nehtů a pomáhají bojovat s překyselením organismu. Nejsou však vhodná pro děti.

V kosmetice se setkáváme s meruňkovým olejem, který se tlakově za studena lisuje z meruňkových jader. Je dobře vstřebatelný a nezanechává pocit mastnoty. Meruňkový olej je považovaný za nekomedogenní (stupeň komedogenecity 2) a neucpává póry, je tak vhodný i na problematickou, smíšenou, aknózní a mastnou pleť. Pokožku vyživuje, hydratuje, zvláčňuje, regeneruje a dodává jí zářivý vzhled. Je vhodný pro všechny typy pleti, dokonce včetně citlivé - novorozenecké. Olej se užívá také vnitřně, má výrazné aroma a chuť připomínající meruňková jádra. Obsahuje nenasycené i polynenasycené mastné kyseliny (hlavně olejovou a linolovou), vitaminy A, E, B15 (kyselina pangámová) a také již zmiňovaný B17, který má protirakovinné účinky.

Sorbitan Olivate

Sorbitan Olivate je ester mastných kyselin olivového oleje a sorbitolu, jedná se tedy o přírodní látku vyskytující se ve formě pevného vosku. Řadí se mezi neiontové emulgátory (především v emulzích typu voda v oleji) a povrchově aktivní látky- vykazuje značné čistící schopnosti. Přípravek stabilizuje jako pomocný emulgátor a dodává mu lepší roztíratelnost na pokožce, kterou zanechává hedvábně jemnou, hydratovanou a zvláčněnou. Pomáhá pleti udržet si svoji přirozenou vlhkost a podporuje obnovu její tkáně (vhodný na drobnější jizvy). Ve vlasové péči dodává vlasovému vláknu lesk a hydrataci.

Sorbitan Olivate je stále v probíhajích výzkumech ohledně zdravotní nezávadnosti v kosmetice. Z již ukončených výzkumů lze říci, že složka je považována za bezpečnou, nevykazuje toxicitu ani karcinogenost. Nepatří mezi alergeny a je vhodná i na extrémně citlivou pokožku, neboť nedráždí dokonce ani oční sliznici, ani dýchací ústrojí. V přírodě nezanechává žádnou stopu a snadno se odbourává. Látka je tedy naprosto bezpečná k lidskému zdraví i našemu okolí.

Simmondsia Chinensis Seed Oil - Jojoba

Jojoba kalifornská je stálezelený keř z čeledi jojobovitých dorůstající do výšky více jak 2 metrů. Původem je z jižní a střední části Kalifornie ve Spojených státech. Květenství má krémově žluté a kvete koncem jara. Na každém keři rostou buď samčí, anebo samičí květy, ale nikdy ne dohromady. Plody/semínka jojoby (tzv. goatnuts) se objevují pouze na “samičím” keři, který má kolem sebe dostatek “samčích” keřů. Z těchto semínek se pro kosmetické účely lisuje jojobový olej, který se mylně označuje jako olej, neboť se složením jedná o kapalný vosk. Svým chemickým složením se podobá více vorvanímu tuku než rostlinným olejům, je bohatý na mono nenasycené mastné kyseliny, provitamin A a antioxidační vitamin E. Je bezbarvý, bez zápachu, rychle se vstřebává a při pokojové teplotě je tekutý. Jojobový olej se nesmí užívat vnitřně, jinak nemá žádné kontraindikace.

Jojobový olej má hydratační účinky na vlasové vlákno, které vyhlazuje a dodává mu lesk a hebkost, proto se můžeme setkat s označením “přírodní silikon”. Vmasírováním do vlasové pokožky působí také proti lupům a stimuluje vlasový kořínek. Jojobový olej je vhodný na všechny typy pleti, které stimuluje k jejich přirozeným procesům. Není komedogenní, nejvhodnější je však na velmi suchou, popraskanou, ekzematickou pokožku, kterou viditelně chrání před dalším poškozením. Regeneruje ji, zvlhčuje a udržuje přirozeně hydratovanou. Tím se pokožka vrací do rovnováhy. Zmírňuje viditelnost jizev, vhodný je i na akné díky jeho hojivým a protizánětlivým účinkům. I přesto, že u čistě rostlinných olejů nebyl prokázán UV filtr, jojobový olej mírně prodlužuje pobyt na slunci (označuje se jako SPF 3-4). V kosmetice se můžeme setkat také s práškem z nadrcených semínek jojoby, které se používají jako hydratační a abrazivní složka. 

Macadamia Ternifolia Seed Oil - 

Macadamia Ternifolia je jeden ze čtyř druhů stromu makadámie, v přírodní kosmetice se můžeme také setkat s druhy Macadamia Integrifolia nebo Tetraphylla, nejčastěji však s Ternifolia, jehož ořechy se využívají k lisování oleje (za studena). Makadamiový olej patří k jedním z nejdražších olejů na světě a to kvůli náročnému pěstování. Navíc makadamiové ořechy jsou velmi tvrdé a je proto těžké z nich olej vylisovat. Olej je poměrně hutný, má jemnou oříškovou chuť i vůni. Obsahuje až 70% tuku a ze všech rostlinných olejů je složením nejpodobnější lidskému kožnímu mazu, díky tomu makadamiový olej patří k nejefektivnějším při lidskou pokožku. Dále obsahuje z 80% nenasycené mastné kyseliny, z toho 50% tvoří kyselina olejová a z 20% kyselina palmitoolejová (vyšší množství obsahuje už jen rybí tuk), tato kyselina je nezbytná k udržení elasticity pokožky.

Makadamiový olej je také jeden z nejvýživnějších olejů na světě, neboť je bohatý na omega 3, 6 a 7 mastné kyseliny, dále pak vitamin A, vitamin B1 (thiamin), vitamin B3 (niacin), vysoký podíl vitaminu E, vápník, železo, fosfor, zinek a bílkoviny. Je velmi stabilní, má poměrně dlouhou životnost, do pokožky se velmi rychle vstřebává, aniž by zanechal mastný film. Vykazuje značné antioxidační účinky, chrání tak před působením vnějších vlivů, zmírňuje první známky stárnutí (zjemňuje viditelnost vrásek) a celkově regeneruje. Po aplikaci je pokožka hedvábně jemná, hydratovaná, zvláčněná a posílená. Makadamiový olej je nejvhodnější na zralou, suchou nebo citlivou pleť, neuškodí ani mastnému typu, neboť je nekomedogenní. Vlasům dodává lesk a zdravý vzhled, zjemňuje je a zabraňuje lámání konečků (dokáže ochránit před vysušením a poškozením tepelnou úpravou). Při vnitřním užívání snižuje cholesterol a chrání před srdečním onemocněním.

Squalane - 

Skvalen se získává z rostlinných (i živočišných) olejů, původně se získával ze žraločích jater, v dnešní době se většinou vyrábí z olivového nebo jiného rostlinného oleje. Je to tzv. "suchý olej", který se díky své struktuře velice snadno a rychle vstřebává do pokožky. Má antioxidační účinky a pomáhá pokožku chránit proti slunečnímu záření. Svým složením je velmi podobný přirozenému kožnímu mazu. Absorbuje do sebe toxiny i těžké kovy a pomáhá tak chránit pokožku proti vnějšímu prostředí. Skvalen pokožku hydratuje, zjemňuje a napomáhá dalším účinným látkám k lepšímu roztírání a vstřebávání. Je nekomedogenní, vhodný pro mladou a problematickou pleť, ovšem pomáhá také snižovat výskyt vrásek.

Jaký je rozdíl mezi skvalenem a skvalanem? Vlastně skoro žádný, obě látky mají v kosmetice to samé použití a fungují stejně. Rozdíl je ale ve stabilitě látky, Skvalen je získáván z olejů a nemá příliš dlouhou trvanlivost, Skvalan se vyrábí úpravou původního skvalenu a vydrží déle. Proto je také ve většině případů používán právě Skvalan. Najdete ho v krémech, v dekorativní kosmetice, v pečující tělové kosmetice i ve vlasové kosmetice (pomáhá s roztřepenými a poškozenými konečky vlasů).

Benzyl Alcohol

Benzyl alcohol je organický alkohol, který se přirozeně vyskytuje v ovoci (např. v meruňkách), čajích a silicích mnoha rostlin. Patří mezi alergeny a může dráždit pokožku. Je-li ve větším poměru, na citlivější pokožce může vyvolat dermatitidu nebo kopřivku. Pod UV světlem a při kontaktu se sliznicemi se stává lehce toxickým, potenciálně tak způsobuje slabší pigmentaci pleti.

Má nasládlou mandlovou vůni, ve větším množství funguje jako vonná látka. V přírodní kosmetice se používá jako konzervant a rozpouštědlo (snižuje hustotu produktu). Snadno se vstřebává do pokožky. Je antibakteriální, antiseptický, lehce anestetický, zabraňuje růstu mikroorganismů, zmírňuje pocit svědění a ulevuje od bolesti. V potravinářství se používá jako přísada do aromat pro likéry, aromatizovaná vína a další alkoholické nápoje, přidává i do cukrovinek, čokolád nebo jemného pečiva.

Dehydroacetic Acid - Kyselina dehydrooctová

Dehydroacetic acid se sice přirozeně vyskytuje v květech některých rostlin (Solandra nitida a Solandra grandiflora), v kosmetice se ovšem používá synteticky vyrobený. Funguje především jako konzervant (prodlužuje tedy trvanlivost produktu a chrání ho před zkázou a znehodnocením vnějšími vlivy).

Je také antimikrobiální (ničí i zabraňuje množení mikroorganismů), fungicidní (zabíjí parazitní houby a plísně) a baktericidní (ničí bakterie). Pro pokožku je kyselina dehydrooctová naprosto bezpečná i při dlouhodobém používání, neboť patří mezi nejbezpečnější konzervanty v kosmetice.

Coffea Arabica Seed Oil - olej z kávových zrn

Sodium Hyaluronate - Kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je polysacharid běžně se vyskytující v přírodě. Její struktura je poměrně jednoduchá, avšak její vlastnosti se mění podle vzrůstající velikosti molekuly a jejího prostorového uspořádání. Tvoří jednu z hlavních součástí mezibuněčných hmot a tkání organismů. Váže na sebe velké množství vody a je nápomocná při hojení jizev. Posiluje pevnost a pružnost pokožky, podporuje tvorbu nových kolagenových a elastinových vláken. Používá se i k výplni vrásek v plastické chirurgii. Zároveň má velmi pozitivní vliv na klouby, proto bývá často základem doplňků stravy o jejich péči. V pojivových tkáních, kloubech a chrupavkách zastává funkci lubrikantu. S přibývajícím věkem její obsah klesá, proto vznikají nejen vrásky, ale přibývají i bolesti kloubů.

Vysokomolekulárními formami kyseliny hyaluronové jsou její soli (Sodium Hyaluronate a Potassium Hyaluronate). Nejedná se o totožné látky, soli jsou od kyseliny odvozeny. Kyselina hyaluronová se používá hlavně v přípravcích na pleť (krémy, séra), v rtěnkách a make-upech. Dokáže proniknout do hlubších vrstev kůže, pleť vyživit, vyhladit a hydratovat zevnitř.

Caffeine

Kofein je hořký bílý krystalický alkaloid. Nachází se hlavně v listech čajovníku a kávových zrnech. V kosmetických přípravcích se používá kvůli svému antioxidačnímu působení, protože podporuje tvorbu nových kožních buněk, stimuluje tvorbu kolagenu a zlepšuje stav pleti. Protože snižuje viditelnost jizev, používá se do přípravků proti striím. Podporuje činnost oběhového systému a prokrvuje, což je důležité u projevů celulitidy, kterou pomáhá redukovat. Přidává se do anti-agingové péče, očních krémů a šamponů proti vypadávání vlasů, které posiluje a podporuje jejich zdravý růst. Kofein je v kosmetice obecně brán jako bezpečná látka, která nevyvolává alergické reakce.

Xantan Gum

Xantanová guma je látka přírodního původu, která zvyšuje hustotu kosmetického produktu. Stabilizuje emulze a používá se k dosažení gelovitých, viskózních konzistencí. Vyrábí se fermentací kukuřičného škrobu s bakterií Xanthomonas campestris. Je to velmi stabilní látka odolná náročnějším podmínkám, prodlužuje tak trvanlivost přípravku. Nezpůsobuje alergie a nemá žádné negativní účinky na pleť.

Xantanová guma přitahuje vlhkost a na pleť tak působí hydratačně. Je vhodnější na sušší typ pleti, kde zpomaluje a bojuje proti šupinatění. Také zvyšuje pevnost a pružnost pokožky a vytváří ochranný film. Celkově pleť po aplikaci působí na dotek i na pohled zdravějším dojmem.

Arginine

Arginin je přirozeně se vyskytující aminokyselina. Aminokyseliny jsou stavební bloky bílkovin. Arginin se řadí do tzv. semi-esenciálních aminokyselin, což jsou aminokyseliny, které si organismus za určitých podmínek nedokáže v dostatečném množství vyrobit sám, proto je nutné mu tyto aminokyseliny dodat např. vhodnou stravou. K těmto situacím dochází např. v období růstu, při zvýšené tělesné námaze v období nemoci apod. Přirozeným zdrojem argininu je kuřecí a krůtí vývar, kaviár, zelený hrášek, vaječný bílek, čokoláda, burské ořechy a obiloviny. V těle vzniká převážně v ledvinách, játrech a mozku. Z argininu se v lidském těle vytváří oxid dusnatý (NO), jehož dostatečné množství je nezbytné pro udržení průchodnosti cév, plodnost mužů, dokonalé prokrvení svalů, lepší zásobování srdce a mozku kyslíkem a zvýšení toku krve ve svalech.

Podávání aminokyseliny způsobuje vyplavení celého spektra hormonů - např. glukagonu, inzulinu a růstového hormonu, který podporuje tvorbu svalové hmoty, a proto je tato aminokyselina oblíbenou součástí přípravků pro sportovce (zejména kulturisty). Arginin dále urychluje obnovu buněk, působí na spalování podkožního tuku a stimuluje imunitní systém, čehož se využívá při léčbě zranění, popálenin, doléčení poúrazových a pooperačních stavů. V kosmetice se arginin používá jako stimulátor biosyntézy v buňkách pleti a také jako látka udržující vlhkost v pleti - působí jako kondicionér. Stabilizuje pH pokožky a zachovává její ochranný kyselý plášť. Má antistatický účinek a zlepšuje toleranci vůči agresivnějším látkám v kosmetických přípravcích. Bývá pokožkou velmi dobře snášen a je povolenou látkou v certifikované přírodní kosmetice.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Krémy
Hmotnost: 0.013 kg